دولت حالا با شورای نگهبان وارد بحث و مجادله شده است و این اختلاف نظر ریشه در تفسیر رئیسجمهور از حدود اختیاراتش در اصل 11 قانون اساسی دارد.چندی پیش شورای نگهبان قانون اساسی در واکنش به تصمیم رئیسجمهور برای احیای هیأت نظارت بر اجرای قانون اساسی تفسیری را در قالب پرسش و پاسخ از آیتالله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان منتشر کرد که در آن آمده بود آیا در مسئولیت اجرای قانون اساسی، رئیس جمهور میتواند از ابزارهایی مانند تشکیل نهاد و سازمانی خاص برای نظارت و پیگیری اجرا نشدن اصول قانون اساسی استفاده کند که آیتالله جنتی در پاسخ نوشت:
مقصود از مسئولیت اجرا در اصل 113قانون اساسی امری غیر از نظارت بر اجرای قانون اساسی است و در مواردی که به موجب قانون اساسی، رئیس جمهور حق نظارت و مسئولیت اجرا ندارد، حق ایجاد هیچگونه تشکیلاتی را هم ندارد. این موضوع استدلالهای معاونان رئیسجمهور بر ادامه حیات هیأت نظارت بر اجرای قانون اساسی و گزارشنویسیهای ارگان مطبوعاتی دولت در رد استدلال شورا را به همراه داشت تا جایی که چنین رویکردی با انتقاد تند عباسعلی کدخدایی در یک نشست خبری همراه شد تا بگوید روزنامه ایران با گزارش تجاری ـ سفارشی غوغاسالاری می کند.
دیروز اما این مباحثات در رسانهها به شکل دیگری نمود یافت؛ با کنایههای محمود احمدینژاد در جریان اجلاس رؤسای آموزش و پرورش به شورای نگهبان و در ادامه با سلسله یادداشتهایی که شورای نگهبان روی وبسایت رسمی خود منتشر کرد. رئیسجمهور که در بیستونهمین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشور حضور یافته بود، صحبتهایی در باب آزادی و اختیار میکرد که گفت: دین میگوید لا اکراه فیالدین و این آیه قرآن است و تفسیر خود را دارد و نمیتوان هر تفسیری در مورد آن ارائه داد، نه مثل برخی از اصول قانون اساسی که تفسیر آن ضدخودش باشد.
او به این ترتیب کنایهای به تفسیرهای اخیر شورای نگهبان از اصول قانون اساسی زد تا ناراحتی خود را از این وضعیت اینگونه به نمایش گذارد. در سوی دیگر اما شورای نگهبان نیز با انتشار سلسله یادداشتهایی با عناوین مسئولیت رئیسجمهور در اجرای قانون اساسی، نقش شورای نگهبان راجع به مصوبات مجلس و دامنه صلاحیت رئیسجمهور در اجرای قانون اساسی، ایما و اشاراتی حقوقی به دولت داشت که تفاسیر شورای نگهبان از اصل 113قانون اساسی و اختیارات رئیسجمهور همان است که آیت الله احمد جنتی پیش از این اعلام کرده بود.
کنایههایی به نیروی انتظامی
محمود احمدینژاد البته در اجلاس دیروز انتقادهایی از نیروی انتظامی کرد. به گزارش ایسنا، رئیسجمهور دیروز با بیان اینکه برخی افراد وقتی که صحبتهای اساسی در کشور مطرح میشود، آن را مسخره میکنند، تأکید کرد: ما باید سنتهایمان را به جوانانمان معرفی کنیم و مثلا به جای اینکه نیروی انتظامی بیاید و فلان غذاخوری را ببندد، باید به بچههایمان این آموزش را بدهیم که خودشان انتخاب کنند.
محمود احمدینژاد افزود: به جای اینکه درِ یک سینما بسته شود، باید به بچههایمان آموزش مناسب بدهیم تا خود بچهها انتخاب کنند. من معتقدم بالای99.9درصد انسانها وقتی حقیقت ناب برابر آنها قرار بگیرد، آن حقیقت را انتخاب میکنند.
وی با تأکید بر اینکه بچههای ما بهدنبال پاکی، اهداف بلند و آرمانهای بلند هستند، اضافه کرد: چرا نباید لباسهای ایرانی به جوانان ما معرفی شود؟ ما باید آداب و رسوم خود را به جوانان معرفی کنیم. نباید این موضوعات کمرنگ شود بلکه باید پررنگ شود و نباید سراغ کارهای سطحی برویم. پیش از این علی مطهری در یک نطق تند در مجلس به سیاستهای فرهنگی دولت تاخته بود که باعث شد دادستانی علیه او اعلام جرم کند.